Vatan İlkokulu

Vizyon: Türk Millî Eğitiminin amaçları doğrultusunda tüm çalışanları öğrencileri, veli ve çevresi ile birlikte Millî değerlere bağlı, hukuka saygılı, topluma, çevresine, değerlerine, kendisine saygılı, demokratik yaşam tarzını benimsemiş, iyi iletişim kurabilen, bulunduğu ortama uyum sağlayabilen, eleştirel düşünebilen, kendisini ifade edebilen, girişimci, katılımcı, bilimin üstünlüğüne inanmış, öz disiplin kazanmış, ahlaki değerleri benimsemiş, eğitime gönül vermiş ve mezun ettiği öğrencileri akademik, kültürel ve sportif başarıları ile kabul gören bireyler yetiştirmek ve bu doğrultuda Vatan Mahallesi’nin kültürel merkezi hâline gelerek geçmişinden alacağı birikimle geleceğini etkileyen bir eğitim kurumu olmak.

Misyon: Millî değerlerimizi tanıyan, demokratik yönetim ve yaşam tarzını benimsemiş, adil, saygılı, iyi ahlaklı, çalışkan, uyumlu, kendi problemini çözen, başarılı, girişken, katılımcı iyi öğrenci ve iyi insanlar yetiştireceğiz.

Başarılar: 2012 yılı Türkiye Genç Yazarlar Mansiyon. 2012 SBS sınavlarında 13öğrencimiz Anadolu Liselerini kazanmıştır. 3 öğrencimiz Anadolu Sağlık Meslek Lisesini 14 öğrencimiz de Anadolu Meslek Liselerini kazanmıştır. 2 öğrencimiz de Kuleli Askeri Lisesini kazanmıştır. 6 öğrencimiz Parasız Yatılılık Bursluluk sınavını 6 öğrencimiz kazanmıştır.

Saatler: 09:00-14.40
Isınma: Doğalgaz Kaloriferli.
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Servis bulunmamakta olup veli talebine göre servis ihalesine çıkılabilir.
Sportif Etkinlikler: Geleneksel Çocuk Oyunları-İFET Satranç Akıl ve Zeka Oyunları
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: Harezmi Eğitimde İyi Örnekler Veli Akademileri Bir Harf Bin İstanbul
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus + E-Twinning

WEB - https://vatanilk.meb.k12.tr

Adres - VATAN MAH. BAĞLAR CAD. VATAN İLKOKULU BLOK NO: 21-23 BAYRAMPAŞA / İSTANBUL

Öğretim Şekli :Tekli Eğitim

Yerleşim Yeri - Bayrampaşa günümüzde 11 mahalleden ve yaklaşık 273 bin yerleşik nüfustan oluşan bir yerleşim yeridir. Bayrampaşa; iş, eğitim, kültür, alış-veriş ve önemli bir ulaşım noktasını bünyesinde barındırmasından dolayı nüfusu gün içinde 1 milyona yaklaşmaktadır. İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan Bayrampaşa, doğudan Eyüp, batıdan Esenler, güneyden Zeytinburnu, kuzeydoğudan Gaziosmanpaşa ile çevrilidir. Eyüp’ün bir semti olan Bayrampaşa’ya 1990 yılında ilçe statüsü verilmiştir.

Ulaşım Okulumuza; Eminönü yönünden 32, 33 ve 33ES ile Beyazıt yönünden 32A, 36, 36ES ile Taksim yönünden 32T ve 83O ile Arnavutköy yönünden 336A ve 336H ile, Mecidiyeköy yönünden 33M, Yenibosna-Gaziosmanpaşa yönünden 55Y, Topkapı-Küçükköy Yönünden 88, Yeşilpınar yönünden 39O ile Bayrampaşa durağında inerek gelebilirsiniz.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Bayrampaşa´nın en merkezi yerindedir.